Onboarding

At få nye medarbejdere godt ombord har direkte effekt på bundlinjen. Større loyalitet, stærkere engagement, bedre fastholdelse og – ikke mindst – kortere tid fra første arbejdsdag til fuld performance er blot nogle af de gevinster, der kan høstes.

De afledte, måske mere skjulte effekter af onboarding forplanter sig blandt andet i virksomhedens omdømme som arbejdsplads, og dermed evnen til at tiltrække de talenter der er afgørende for virksomhedens succes. I tider hvor der er kamp om medarbejderne, er et godt omdømme afgørende for hvem der søger. Omdømme er derfor også noget der skal udvikles og fastholdes, og hvem er garant for et godt omdømme - det er de ansatte.

Hvad er onboarding?

Introduktionsprogram, en buket blomster på første dag, rundvisning, checkliste, personalehåndbog, mailsignatur, adgangskort, telefon, fællesmorgenmad, adgang til IT-systemer, introduktion til forretningens strategi og retning, møde med linjechefen og meget mere. Onboarding kan bestå af mange ting, men kan beskrives meget kort. Det er nemlig disciplinen om at modtage og integrere nye medarbejdere.

De fire kritiske perioder er: fra kontraktunderskrivelse til første dag, den første dag, de første 30 dage og de første 90 dage. Det er statistisk set omkring disse tidsmæssige milepæle, at nye medarbejdere hopper fra, hvis ikke man har fået dem onboardet ordentligt. Det er derfor nødvendigt at have et stærkt fokus på denne proces. Her kan vi støtte med koordinering og planlægning af en personlig onboarding proces.